Çin'de aşırı yağışlar nedeniyle nehir taştı: 7 ölü

Çin'de aşırı yağışlar nedeniyle nehir taştı: 7 ölü

Çin'in Siçuan eyaletinde etkili olan yoğun yağış bir nehrin taşmasına neden oldu. Suya kapılan 7 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

Yerel yönetimden yapılan açıklamada, kentin 70 kilometre kuzeyindeki Pıngcou ilçesinde, dün gündüz saatlerinde meydana gelen taşkında, suya kapılan 7 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

Dağlardaki yoğun yağışın sebep olduğu taşkının ardından bölgeye kurtarma helikopterleri sevk edildi. Öte yandan ülkenin kuzeyini etkileyen yağışlar nedeniyle kuzeybatıdaki Çinghay eyaletinin merkezi Şining'de de sokakların suyla kaplandığı bildirildi.

Yağışlar devam edecek

Kuzeydoğudaki Liaoning ve Cilin eyaletlerinin de bugün ve yarın 10 ila 18 santimetreye ulaşması beklenen yoğun cephe yağışlarından etkilenmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN