Çin'den ünlü iş insanına rekor ceza

Çin'den ünlü iş insanına rekor ceza

Çinli-Kanadalı milyarder Xiao Jianhua, Şangay'daki bir mahkeme tarafından 13 yıl hapis cezasına ve şirketi Tomorrow Holdings'i 55.03 milyar yuan (yaklaşık 146 milyar TL) rekor para cezasına çarptırıldı.

SELMAN CÖMERT

Şanghay Birinci Ara Mahkemesi, Çinli-Kanadalı milyarder Xiao ve Tomorrow Holdings'in kamu mevduatlarını yasa dışı bir şekilde kullanmak, emanet edilen mülke ihanet etmek, yasa dışı fon kullanmak ve rüşvetle suçlandığını söyledi.

Mahkeme, Xiao'nun suçlarından dolayı 6,5 milyon yuan para cezasına çarptırıldığını söyledi.

'680 MİLYON YUANDAN FAZLA RÜŞVET' İDDİASI

Xiao ve şirketinin "finansal yönetim düzenini ciddi şekilde ihlal ettiğini" ve "devletin mali güvenliğini zedelediğini" söyleyen Mahkeme, 2001'den 2021'e kadar Xiao ve şirketinin mali denetimden kaçmak ve gayri meşru menfaatler elde etmek için hükümet yetkililerine değeri 680 milyon yuandan fazla hisse, gayrimenkul, nakit vb. varlıkları rüşvet olarak verdiğini bildirdi.

Çin Komünist Partisi'nin ileri gelenleriyle bağlantıları olduğu bilinen Çin doğumlu Xiao, 2017'de devlet tarafından soruşturulduğundan beri kamuoyunda görülmedi. Çinli düzenleyiciler, şirketin ilgili kurumlarından dokuzunu, finansal holdinglerin oluşturduğu risklere yönelik alınan sıkı önlemler kapsamında kontrol altına almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN