Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı zulüm bitmiyor

Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı zulüm bitmiyor

Çin yönetiminin Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine yönelik uyguladığı insan hakları ihlalleri bir kez daha anlatıldı.

Doğu Türkistanlılara yönelik ağır baskı ve zulüm, Avrupa Uygur Dernekleri toplantısında bir kez daha anıldı.

Dernek Başkanı Asgar Can'ın organizasyonundaki toplantıya konuşmacı olarak kendisi ile birlikte Almanya Federal Parlemantosu Yeşiller Partisi İnsan Hakları Komisyonu üyesi ve Sözcüsü Milletvekili Margarete Bause ile birlikte Zulüm gören azınlık toplulukları temsilcisi Ulrich Delius katıldı.

Ayrıca Amerika'nın Münih Başkonsolosu Meghan Gregonis ve bazı STK temsilcileri ile birlikte Münih Türk Basını katıldılar.

Toplantının ev sahipliğini yapan Asgar Can, Uygurların Çinden istediklerini sıraladı. Can konuşmasında, Tutuklu vatandaş ve politikacıların serbest bırakılmasını, ve ayrıca toplama kamplarının kapatılmasını ivedilikle istedi. Can ayrıca
Uygur dilini ve alfabesinin eğitim ve öğretim sisteminde uygulanması,
Seyahat,fikir ve bir araya gelerek toplanma özgürlüğünün sağlanması ile en temel İnsan haklarının sağlanmasını istedi.

''BU ZULÜM MUTLAKA SONA ERDİRİLMELİ''

Bause Ise, " Çin polisleri Uygurları suçsuz yere tutukluyor ve halkı korkutarak psikolojik baskı uyguluyor. Aileler tutuklu aile fertlerinin durumlarından bilgi alamıyor. Tutuklu olanlar adeta kayboluyorlar. Bütün Dünya artık bunları biliyor. Bu zulüm mutlaka sona erdirilmelidir dedi. Bütün bunlar cereyan ederken Uygurluların seslerini duyururken hiçbir aşırılığa başvurmamalarını takdir ile karşılıyorum ve kendilerini bundan sonrada desteklemeye devam edeceğim"dedi.

19-10/11/1-1570785761.jpg

Zulüm gören azınlıklar temsilciside Zalim Çin devletinin uyguladığı ve insanların en temel insan haklarından dahi mahrum olan Uygurluların seslerini duyurmaya devam edeceklerini söyledi.

19-10/11/99ab97e1-37f1-4cb8-a2f7-6216ef659119-1570785562.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN