Çocuk istismarıyla suçlanan ABD'li milyarder Jeffrey Epstein hücresinde ölü bulundu

Çocuk istismarıyla suçlanan ABD'li milyarder Jeffrey Epstein hücresinde ölü bulundu

Kız çocuklarına yönelik cinsel saldırı ve fuhuş ağı oluşturma suçlamasıyla tutuklanan ABD'li milyarder Jeffrey Epstein hücresinde ölü bulundu. Trump'tan Bill Clinton'a en nüfuzlu kişilerin yakın dostu olan ABD'li milyarderin intihar ettiği iddia edildi. Epstein, New York/Manhattan'daki Metropolitan Cezaevi'nde tutuluyordu.

Çocuk istismarıyla suçlanan ABD'li milyarder Jeffrey Epstein hücresinde ölü bulundu. İki hafta önce intihar girişiminin haberi gelmiş olan ABD'li iş adamı Epstein'ın intihar ettiği iddia edildi. CNN televizyonu iki yetkiliye dayandırdığı haberinde, Epstein'in intihar ettiği bilgisini verdi.

EV HAPSİ TALEBİNE RET

ABD Başkanı Donald Trump'la da dostluğu bulunan 66 yaşındaki milyarder yargılanmayı beklerken, kefaletle ev hapsine konulması talebinin reddedilmesi kararını temyize götürmüştü. Ancak temyizden de ret çıkması bekleniyordu. Manhattan Mahkemesi Hakimi Richard Berman, yargılama tarihinin görüşüldüğü duruşmada, savcılığın talebi doğrultusunda Epstein'in yargılanmasına en erken Haziran 2020'de başlanabileceğini söylemişti.

EN KÜÇÜĞÜ 14 YAŞINDA ONLARCA KIZ ÇOCUĞU

Epstein, birkaç hafta önce de hücresinde gardiyanlar tarafından baygın halde bulunmuş, boynunda görülen çürük izleri ise intihar teşebbüsü veya diğer mahkumların saldırısına uğradığı şüphelerini gündeme getirmişti. 66 yaşındaki Jeffrey Epstein, en küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

Epstein'in, 559 milyon dolarlık servetini teminat olarak verme karşılığında yargılanma sürecinde New York'taki 77 milyon dolarlık malikanesinde elektronik kelepçeyle ev hapsinde tutulması talebi ise mahkeme tarafından reddedilmişti.

ÇEVRESİ TARTIŞMA YARATMIŞTI!

2007'de Florida'da yine benzer suçlamalar yöneltilen Jeffrey Epstein hakkındaki suçlamaları kabul ederek savcılıkla iş birliğine gitmiş, hakkındaki federal suçlamalar düşürülmüş ve "fuhşa teşvik" suçlamalarından yargılanmıştı.

Epstein ile anlaşma yapan dönemin Miami Başsavcısı Alex Acosta ise milyardere yönelik aynı suçlamaların tekrar gündeme gelmesinin ve eleştirilerin ardından Trump'ın kabinesindeki Çalışma Bakanlığı görevinden geçen ay istifa etmişti.

Yatırım fonu yöneticisi milyarder Jeffrey Epstein'in, aralarında ABD Başkanı Donald Trump, eski ABD Başkanı Bill Clinton ve İngiltere York Dükü Andrew gibi güçlü isimlerin de bulunduğu çevrelerle yakın arkadaşlığı kamuoyunda tartışma konusu olmuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN