"Çok sayıda İran askeri Lazkiye'ye geliyor"

"Çok sayıda İran askeri Lazkiye'ye geliyor"

Suriye İnasan Hakları Gözlemevi, çok sayıda İranlı askerin Suriye'nin Lazkiye kentine geldiğini açıkladı.

Kendini Suriye İnsan Hakları Gözlemevi olarak adlandıran Londra merkezli internet sitesi, çok sayıda İranlı askerlerin Lazkiye’deki Hamim askeri havaalanına "geldiğini ve gelmeye devam ettiğini" öne sürdü.

Havaalanı, 30 Eylül'de Suriye'de hava saldırılarına başlayan Rusya tarafından üs olarak kullanılıyor. Rusya, İran ve rejim Ordularının muhaliflerin kontrolündeki birçok bölgede kara harekatı düzenleyerek söz konusu bölgeleri yeniden kontrol altına almayı planladığı biliniyor.

Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan bir haberlerde, Rusya, İran, Suriye, Irak ve Hizbullah'tan oluşan 4+1 koalisyonunun Halep ve İdlib başta olmak üzere Suriye'nin kuzeyi ve ortasını muhaliflerden temizlemek için büyük bir hazırlık yaptığı öne sürülmüştü.

İdlib’i geri almak isteyen Rus-İran İttifakının konuşlandırdığı belirtilen 7 bin kişilik orduda Iraktan gelen Şii milislerden oluşan 2 bin kişilik El Haydariyin, Afganistan ve Pakistan asıllı Şii milislerden oluşan 2 bin kişilik Fatimi Kuvvetleri, 2 bin kişilik İran Devrim Muhafızları ve bin kişilik Hizbullah Milisleri yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN