Coronavirüs hayvanları da vurdu: Ya telef oluyorlar ya da...

Coronavirüs hayvanları da vurdu: Ya telef oluyorlar ya da...

Tüm dünyaya korku salan Coronovirüs salgınının başlangıç noktası olan Çin'in Wuhan kentinde bambaşka bir dram daha yaşanıyor. Sahipleri karantinada olan evcil hayvanlar günlerce aç ve susuz kaldıkları için telef olmaya başladılar. Bazı Çinliler ise coronovirüs taşıdıkları için kendi evcil hayvanlarını öldürüyor...

Coronovirüs salgını nedeniyle Çin başta olmak üzere tüm dünya diken üstünde... Salgının çıkış noktası olan Wuhan'da yaşayanlar, hastanelerde karantina altına alınınca bambaşka bir kriz daha ortaya çıktı. Karantina altında bulunan Çinliler'in evcil hayvanları da ölüm tehlikesiyle karşı karşıya. Bazı kedi ve köpeklerin günlerdir aç ve susuz kaldığı, yaşadıkları evlerde telef olduğu bildirildi. Bölgedeki hayvanseverler, sahipleri karantinada olan evcil hayvanları kurtarmak için yoğun çaba sarfediyorlar.

20-02/04/korona-virus-hayvan.jpg

HAYVANLARI BİLEREK ÖLDÜRÜYORLAR

Öte yandan, Çin'de bazı kişilerin ise salgının yayılmasını önlemek adına sokak hayvanlarını öldürmeye başladığı bildirildi. Salgın haberlerinin çıktığı ilk günlerde ortaya atılan 'hayvanlardan bulaşıyor' iddiası nedeniyle bazı Çinlilerin sahiplendikleri kedi ve köpekleri evlerinden attıkları belirtildi.

DR. Lİ LANJUAN AÇIKLAYINCA OLANLAR OLDU

İngiliz gazetesi The Sun'ın haberine göre, bazı Çinliler, özellikle tüylü evcil hayvanlarından bir an önce kurtulmanın derdine düştüler. Dr. Li Lanjuan'ın, "Evcil hayvanlar da coronovirüs taşıyıcısı olabilirler" açıklamasının  ardından paniğe kapılan bazı kişilerin evcil hayvanlarını acımasızca öldürdükleri iddia edildi. Telef olan hayvanların görüntüleri sosyal medyada büyük tepki uyandırdı.

20-02/04/korona-viris-cin.jpg

HAYVANSEVERLER YOĞUN ÇABA SARF EDİYOR 

Wuhan Hayvanları Koruma Birliği, sosyal medyada paylaştıkları videoda, ellerinden geldiği kadar evcil hayvanlara yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade ederken, kilitli kalan hayvanların açlık ve sususzluklarını gidermek için değişik yöntemler geliştirdiklerini gözler önüne seriyorlar. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN