Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İran lideri Ruhani'nin görüşmesi başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İran lideri Ruhani'nin görüşmesi başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Türkiye-İran-Rusya Üçlü Zirvesi öncesi baş başa görüştü. Suriye için bu yıl ikinci defa bir araya gelecek üç liderin gündeminde İdlib kritik başlık.

Suriye başlıklı üçlü liderler zirvesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Çankaya Köşkü’nde yapılacak. 

Zirve öncesinde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Çankaya Köşkü’ne gelirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ruhani’yi karşıladı. İki lider, başbaşa görüştü. Çankaya Köşkü'ndeki görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Ankara'da Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek Erdoğan, Putin ve Ruhani'nin gündeminde, şubatta gerçekleştirdikleri üçlü görüşmede olduğu gibi yine İdlib yer alacak. Zira İdlib, Suriye'de militanların elinde kalmış olan son bölge. Burasının kontrolünü elinde tutan Heyet Tahrir el Şam, her üç ülke tarafından da terör örgütü kabul ediliyor. O nedenle İdlib için alınan ateşkes kararları bu militanlar için geçerli değil, ancak bölgede yaşayan çok sayıda sivil İdlib'deki durumu karmaşıklaştırıyor.

19-09/16/1040180356.jpg

Ankara'daki üçlü zirvenin bir diğer gündem maddesiyse, Suriye'nin yeni anayasasını hazırlayacak komitenin oluşturulmasına ve çalışmalarına başlamasına yönelik yapılmış olan hazırlıklar. Komitede yer alacak hükümet temsilcileri ile muhalifleri içeren liste onaylandı. Ancak komitenin bağımsız kanadında yer alacak birkaç isim konusunda hala mutabık kalınmış değil. Ankara'daki görüşmenin bu konuda da ilerleme sağlanmasına vesile olması bekleniyor.

Üçlü zirvenin hemen öncesinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Suriye'de savaşın esasan sona erdiği" açıklamasında bulunmuştu. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN