Cumhuriyetçilerin ön seçiminde, Trump karşıtları bir bir kaybediyor

Cumhuriyetçilerin ön seçiminde, Trump karşıtları bir bir kaybediyor

ABD'de eski Başkan Donald Trump'ın görevdeyken ikinci görevden azil oylamasında, Trump karşıtı oy veren 10 Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesinden biri olan 56 yaşındaki Liz Cheney, gelecek yıl Kongre'ye geri dönmeyecek olan sekizinci kişi oldu.

Cumhuriyetçi partide eski Başkan Donald Trump’a karşı en sert eleştirileri yaparak parti içi muhalefetin sembol ismi olan eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in kızı Liz Cheney, partinin Wyoming eyaletinde yapılan Temsilciler Meclisi üyeliği ön seçimlerinde, Trump’ın desteklediği aday karşısında seçimi kaybetti.

6 Ocak Kongre saldırısını soruşturan komisyonun başkan yardımcısı olan ve Trump'ın azil oylamasında, azilden yana oy veren az sayıdaki Cumhuriyetçiden biri olan Liz Cheney, Wyoming'de ön seçimde, Trump’ın desteklediği Harriet Hegeman'a karşı kaybederken, sonuçların ardından yaptığı kararlı konuşmasıyla 2024 Başkanlık seçimlerinde partisinde Trump'a rakip olacağının sinyalleri verdi.

Seçmenlerine yaptığı konuşmasında, yenilginin siyasi kariyerinde yeni bir sayfa olduğunu belirten Cheney; "Ön seçim sona erdi ama asıl iş şimdi başlıyor. İşimiz henüz bitmedi. 6 Ocak'tan bu yana Donald Trump'ın Oval Ofis yakınına bir daha yaklaşmamasını sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağımı söyledim. Bunda ciddiyim" dedi.

Konuşmasında, “2 yıl önce oyların yüzde 73’ünü alarak kazandım. Bu gece de kazanabilirdim ama bu, Trump’ın seçim yalanlarını desteklememi gerektirirdi. Bu benim seçmeyeceğim bir yol” değerlendirmesinde bulunan Liz Cheney “Abraham Lincoln da Senato ve Temsilciler Meclisi seçimlerinde yenilmiş ancak en önemli seçimi kazanmıştı. Hiçbir makam ve koltuk korumaya yemin ettiğimiz ilkelerden daha önemli değildir” dedi.

Cheney konuşmasında şunları vurguladı:

"Komploları ve yalanları kınamazsak, sorumlulardan hesap sormazsak, bu davranışı mazur görmüş olacağız ve tüm seçimlerin bir özelliği haline gelecek. Amerika asla eskisi gibi olmayacak."

Temsilciler Meclisi (Cumhuriyetçi Parti) Azınlık Lideri Kevin McCarthy Fox News televizyon kanalına yaptığı değerlendirmesinde, Wyoming'deki seçimi "6 Ocak Komitesinin referandumu" olarak belirtmişti.

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyetçi Parti Ulusal Komitesi'nin (RNC) hakkında kınama kararı aldığı Cheney geçen yıl, Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi Parti merkez karar kurulu liderliğinden ihraç edilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN