DAEŞ Kerkük'te devlet binalarına saldırdı: 16 ölü | Son dakika haberleri

DAEŞ Kerkük'te devlet binalarına saldırdı: 16 ölü | Son dakika haberleri

Terör örgütü DAEŞ'in Kerkük'teki "uyuyan hücreleri", şehir merkezindeki güvenlik güçlerine ait binalara saldırdı. Eş zamanlı saldırılarda aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 16 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Irak'ın kuzeyindeki Musul kentinin terör örgütü DAEŞ'ten geri alınması için hafta başında başlatılan ABD destekli büyük operasyon sürerken, DAEŞ bu sabaha karşı Kerkük'te saldırıya geçti.

16-10/21/isid-kerkuk-te-saldirdi-7841337-1477042511.Jpeg

Musul'un güneyinde yer alan ve güvenliği Peşmerge tarafından sağlanan Kerkük'te, onlarca DAEŞ militanı, hafif silahlar, el bombaları ve RPG'lerle eş zamanlı saldırılar düzenledi. Saldırılara intihar bombacıları da katıldı.

16 KİŞİ ÖLDÜ

DAEŞ'in saldırı düzenlediği yerler arasında, bir İran şirketi tarafından inşa edilen elektrik santrali de bulunuyor. AFP, kent merkezinin yaklaşık 40 kilometre kuzeybatısındaki Dibis ilçesindeki elektrik santraline yerel saatle 06.00'da gerçekleştirilen saldırıda en az 16 kişinin öldüğünü bildirdi.

16-10/21/isid-kerkuk-te-saldirdi-7841345-1477042516.Jpeg

AFP'ye konuşan Dibis Kaymakamı Abdullah Nureddin, "Santrale saldıran üç intihar bombacısı, 12 Iraklı yönetici ve mühendisin yanı sıra dört İranlı teknisyeni öldürdü" dedi. Salihi, intihar bombacılarından birinin, üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmeden vurulduğunu, diğer ikisinin ise kendilerini havaya uçurduğunu belirtti.

16-10/21/isid-kerkuk-te-saldirdi-7841351-1477042521.Jpeg

Reuters'a konuşan bir hastane kaynağı, kentteki saldırılarda altı güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

12 DAEŞ'Lİ ÖLDÜ

AFP'ye bilgi veren polis, kendilerini havaya uçuran intihar saldırganları dahil 12 DAEŞ'linin öldüğünü belirtti.

Reuters, bir otel ve camiye saklanan militanlarla güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların sürdüğünü bildirdi.

DAEŞ'lilerin kreş ve vatandaşların evlerine girerek saklandığı da gelen bilgiler arasında.

16-10/21/5809d4a30f25445d14578b46.jpg

Sosyal medyada, Kerkük'te saldırı gerçekleştiren DEAŞ'lıların kent sokaklarındaki güvenlik kameralarınca böyle görüntülendiği iddia edildi.

"UYUYAN HÜCRELER"

Şehir merkezi Polis Karakollar Müdürü Albay Adil Zeynelabidin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kerkük'te DAEŞ'in "uyuyan hücreleri"nin güvenlik güçlerine ait binalara ellerindeki hafif silahlarla saldırı düzenlediğini söyledi.

16-10/21/img_2010.JPG

Zeynelabidin, Kerkük Emniyet Müdürlüğü, Polis Acil Müdahale Birimi, Kerkük Valiliği ve asayiş güçlerine ait binalara saldıran DAEŞ militanlarına polis ve güvenlik güçlerince sert bir şekilde karşılık verildiğini ifade etti.

Kerkük'ün en az beş semtinde güvenlik güçlerine ait binalara saldıran DAEŞ'in "uyuyan hücreleri" arasında intihar eylemcilerinin de bulunduğunu aktaran Zeynelabidin, "Polis ve diğer güvenlik güçleri, gerekli tedbirleri aldı. Kent merkezinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kısa zamanda kent güvenliği tam olarak sağlanacaktır" diye konuştu.

16-10/21/img_2008.JPG

Kerkük’te DAEŞ üyesi iki intihar eylemcisi eski emniyet binasını ele geçirdi. Bunun üzerine güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı.

Bölgedeki Rudaw muhabiri ise Kerkük Emniyet Müdürlüğü'ne giren iki DAEŞ mensubu canlı bombanın etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Arap, Kürt ve Türkmen halkın yaşadığı Kerkük kentinin güvenliğini Peşmergeler sağlıyor. Kentin 55 kilometre güneyinde DAEŞ'in elindeki Havice ilçesi bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN