Danimarka'da aşırı sağ yine provokasyon peşinde

Danimarka'da aşırı sağ yine provokasyon peşinde

Danimarka'da İslam karşıtı aşırı sağcı Stram Kurs yanlıları, Kopenhag'da Müslümanların iftar yaptığı meydanda Kur'an-ı Kerim yaktı. Meydanı gören bir otelin balkonuna 'Avrupa bizim' yazılı pankart asan aşırı sağcılar, megafon ile İslam ve Müslüman karşıtı sloganlar attı.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da düzenlenen iftar programını protesto eden aşırı sağcılar, Kur'an-ı Kerim yaktı ve 'Avrupa Bizim' yazan pankart açtı. Hayırseverlerin organizasyonundaki 'Belediye Meydanı’nda İftar' programı, Kopenhag Belediye Meydanı’nda düzenlendi.

Her yıl düzenlenen iftar, aşırı sağcı bir grubun protestosuna sahne oldu. Aşırı sağcı Stram Kurs (Sıkı Yön) lideri Rasmus Paludan ve partililer, iftar saatinde belediye meydanına gelerek burada Kur'an-ı Kerim'i yaktı.

19-06/02/ana-manset-1559463147.jpg

Akşam ezanının okunmasının ardından meydanı gören bir otelin balkonuna 'Avrupa bizim' yazılı pankart asan aşırı sağcılar, megafon ile İslam ve Müslüman karşıtı sloganlar attı.

YOUTUBE'DAN DA NEFRET YAYINI YAPTILAR

Olay yerine gelen polis, pankartı kaldırdıktan sonra aşırı sağcıları bölgeden uzaklaştırdı. Aşırı sağcılar, yaptıkları eylemi Youtube üzerinden canlı yayınladı.

19-06/02/ana-manset-1559463123.jpgÖte yandan kendilerini 'Barış Bekçileri' olarak adlandıran Danimarkalılar da sarı yelekler giyerek meydanın etrafında iftar bitene kadar bekledi.

İftara katılanlara destek veren Danimarkalılar, aşırı sağcılara tepki gösterdi. Yoğun güvenlik önlemi altında gerçekleşen ve yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı iftar, yapılan duaların ardından sona erdi.

KOPENHAG/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN