Danimarka'da Türk imamlar resmi nikah yetkisini ilk kez kullandı

Danimarka'da Türk imamlar resmi nikah yetkisini ilk kez kullandı

Danimarka'da Kilise Bakanlığı'nın tanıdığı resmi nikah kıyma yetkisini Türk imamlar, ilk kez kullandı. Nikah kıyma yetkisinin DTDV'ye bağlı camilerde uygulanacağı da belirtildi.

Danimarka Kilise Bakanlığı tarafından 2006 yılından bu yana inanç toplumları arasında sayılan Danimarka Türk Diyanet Vakfı (DTDV) ve çatısı altında faaliyet gösteren camiler, bakanlığın tanıdığı resmi nikah kıyma yetkisini ilk kez kullandı.

CAMİDE İLK RESMİ NİKAH

Bu kapsamda ilk resmi nikah, DTDV çatısı altında faaliyet gösteren İshöj Mevlana Camisi'nde, Vildan Öztemur ve Muhittin Yıldırım çiftine kıyıldı.

20-02/16/basliksiz-1-1581832305.jpg

Nikah töreninde Kopenhag Din Hizmetleri Müşaviri Hüseyin Gündoğar ve çiftin yakınları hazır bulundu. Din görevlisi Faik Uslu tarafından kıyılan nikahın ardından çiçeği burnunda çifte DTDV tarafından Kur’an-ı Kerim ve hat sanatından bir plaket hediye edildi. 

20-02/16/basliksiz-1-1581832331.jpg

DTDV'DE BAĞLI CAMİLERDE KIYILABİLECEK

Vakıf'tan yapılan açıklamada, nikah kıyma yetkisinin DTDV’ye bağlı camilerde uygulanacağı ve bu hizmetten faydalanmak isteyenlerin vakıf ile iletişime geçebileceği belirtildi.

KOPENHAG/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN