Darbeciler seçim sonuçlarını yok saydı

Darbeciler seçim sonuçlarını yok saydı

Myanmar'da yönetimine el koyan ordu, 8 Kasım 2020'de gerçekleşen genel seçimleri yok saydı. Birlik Seçim Komisyonu, 11 milyondan fazla oyda hile yapıldığını tespit ettiklerini duyurdu.

Myanmar'da 1 Şubat darbesinin ardından askeri yönetimin kurduğu Birlik Seçim Komisyonu'nun (UEC) Başkanı Thein Soe, 2020 seçimlerinde Suu Çii'nin partisi Ulusal Demokrasi Birliğinin (NLD) hile yaptığı iddiaları ile ilgili soruşturmayı tamamladıklarını açıkladı.

UEC Başkanı Soe, 11 milyondan fazla oyda hile yapıldığını tespit ettiklerini belirterek "NLD, Kovid-19 yasaklarını kendi lehine kullanarak diğer partilerin adaylarını güçsüz kılmıştır." dedi.

YENİ SEÇİM İÇİN TARİH YOK

Seçimlerde haksız rekabet ve seçim sonrası oy sayımlarında hile yapıldığına dair iddiaların kesinleştiğini kaydeden Soe "Özgür ve adil bir ortamda yapılmayan 2020 seçimlerinin sonuçları iptal edilmiştir" diye konuştu. Soe, yeni genel seçimlerin ne zaman düzenleneceğine dair bilgi vermedi.

Birlik Seçim Komisyonu, 13 Temmuz'da, seçimlerde kullanılan oy toplamının üçte birinin hileli olduğunu tespit ettiklerini açıklamıştı.

NE OLMUŞTU?

Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddiaları sonrasında 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere pek çok yetkiliyi ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıllığına OHAL ilan etmişti.

Myanmarlılar, 6 Şubat'ta demokrasiye dönüş talebiyle gösterilere başlamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN