Diğer liderlerin kendisiyle alay etmesine kızan Trump, zirveyi terk etti

Diğer liderlerin kendisiyle alay etmesine kızan Trump, zirveyi terk etti

Londra'daki NATO Zirvesi'nde biraraya gelen ABD Başkanı Donald Trump ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, basın toplantısı düzenledi. Diğer liderlerin kendisinin Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la basın toplantısı hakkında alay ettiği videoya kızan Trump, sonraki basın toplantısını iptal ederek zirveyi erken terk etti.

ABD Başkanı Donald Trump, Londra'daki NATO Liderler Zirvesi'nin ardından bir araya geldiği Almanya Başbakanı Angela Merkel ile basına açıklamalarda bulundu.

Dün akşam Buckingham Sarayı’nda NATO lideri için verilen resepsiyonda Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile sohbet ederken kendisi ile alay ettiği iddiasıyla ilgili soru üzerine de Trump, Kanadalı siyasetçi için şu değerlendirmede bulundu:

"Bence iki yüzlü. Hoş biri olduğunu düşündüm ama gerçek şu ki (savunma için) yüzde 2 harcamadığını yüzüne vurdum ve bundan mutlu olmadığını görüyorum. Yüzde 2 ödemiyor ama ödemeli. Kanada zengin bir ülke."

19-12/04/resimid_13797922.jpg
Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve ABD Başkanı Donald Trump

ZİRVEYİ TERK ETTİ

Trump, yeterince basın toplantısı düzenlediğini söyleyerek, bundan sonrakini iptal ettiğini duyurdu.

İşte Trump'ı kızdıran video

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN