Doğu Afrika'da 'Jasmine' kabusu: 5 can aldı

Doğu Afrika'da 'Jasmine' kabusu: 5 can aldı

Doğu Afrika ülkesi Madagaskar'da 2 bin 246 kişinin etkilendiği Jasmine kasırgasında hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e çıktı.

Madagaskar Ulusal Risk ve Afet Yönetimi Ofisinden (BNGRC) yapılan açıklamada, kasırganın etkili olduğu ülkenin güneyinde maddi hasarın giderek arttığı ve 5 evin tamamen yıkıldığı bildirildi.

Açıklamada, kasırgadan 2 bin 246 kişinin etkilendiği, 7 kişinin kaybolduğu, 5 kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi.

Kasırga nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı daha önce 2 olarak duyurulmuştu.

Jasmine, yıl başından bu yana ülkeyi etkileyen 6. hava olayı oldu. Ocakta Ana, şubatta Batsirai, Dumako, Emnati kasırgaları, martta da Gombe fırtınası etkili olmuştu.

Bunlardan en sert geçen Batsirai kasırgasında 120'den fazla kişi hayatını kaybetmiş, 56 bin 900 kişi yer değiştirmek zorunda kalmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN