Donetsk'te çatışmalar devam ediyor: Ölü ve yaralılar var

Donetsk'te çatışmalar devam ediyor: Ölü ve yaralılar var

Donetsk'teki kaynaklar Rusların ve Ukraynalıların saldırı düzenlediğini ve saldırının ölümlere ve yaralanmalara sebep olduğu kaydedildi. Rus kaynaklar ve Ukraynalı kaynaklar saldırılardan birbirini suçlarken, Ukrayna tarafı 8 Rus tarafı ise 5 kişinin öldüğünü söyledi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, Donetsk bölgesinde bütün şiddetliyle devam ediyor.

Ukrayna'nın Donetsk Valisi Pavlo Kyrylenko sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusların bugün yerel saatle 11.00 sıralarında gerçekleştirdiği Donetsk bölgesinde yer alan Toretsk kasabasına yönelik saldırısında 8 kişi hayatını kaybettiğini, 4 kişi yaralandığını duyurdu. Yaralanan 4 kişiden 3’ünün çocuk olduğu kaydedildi. İlk belirlemelere göre topçu ateşi ile bir otobüs durağına saldırdılar” dedi.

1 rahip yaralandı

Vali Kyrylenko ayrıca Rus ordusunun kiliseye de zarar verdiğini, 1 rahibin yaralandığını ve çevredeki evlerin de saldırı nedeniyle hasar gördüğünü belirtti.

Vali Kyrylenko açıklamasında bölge halkına tahliye çağrısında bulunarak, “Rus ordusu her gün sivilleri vuruyor, her gün insanlarımız ölüyor ve yaralanıyor. Hala Donetsk’te kalanlara sesleniyorum, kendinizi ölümcül tehlikeye atıyorsunuz. Kendinizi bir Rus hedefi haline getirmeyin” ifadelerini kullandı.

Rusya kaynakları ise benzer bir açıklamayı bugün yaparak, Ukrayna'nın Donetsk'e saldırdığını ve ölü ve yaralıların olduğunu duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN