Dünya liderlerinin uçakları siyasi stillerini de ele veriyor

Dünya liderlerinin uçakları siyasi stillerini de ele veriyor

Dünya liderlerinin kullandığı uçaklar, liderlerin siyasi stili hakkında da ipuçları veriyor.

KARAR/ALMANYA

Dünya siyasetinin önemli liderlerinin kullandığı uçaklar, siyasi karakterlerini de yansıtıyor.

18-11/08/gettyimages-642413782-866x487.jpg

Donald Trump ABD başkanlarının Air Force One adı verilen makam uçağı için iki adet Boeing siparişi verdi. Değeri 3,6 milyar dolar olan bu uçakların içinde hem güvenlik hem konfor en üst düzeyde. Trump bu uçakları selefleri gibi mavi ve beyaz renkleri ile değil, ABD bayrağında olduğu gibi kırmızı, mavi ve beyaz renklerle boyatacak.

18-11/08/0x0-2.jpg

PUTİN’İN 800 MİLYONLUK UÇAĞI

Rusya Devlet Başkanı Putin’in kullandığı uçak Rus malı Illiuschin II-96. Uçağın içi çok lüks donatılmış.  Hatta bazı aksesuarlar altın kaplama. Ayrıca Putin’in uçakta fitness yapmasına uygun cihazlara da var. Bu uçağın fiyatının 800 milyon dolar olduğu söyleniyor. Yani Trump’ın ısmarladığı uçakların her birinin yarısı kadar.

18-11/08/0x0-10.jpg
Putin'in kullandığı uçak, dekarasyonuyla da dikkat çekiyor. 

18-11/08/angela-merkel-ucak.jpg

MERKEL MÜTEVAZI

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise bu ülkedeki siyasi gelenek gereği dünyadaki meslektaşlarına göre bir hayli mütevazı uçaklar kullanıyor. Bu ay hizmete girecek olan yeni başbakanlık uçağı 18 yaşındaki ikinci el bir Airbus. Daha önceki başbakanlar eski Doğu Almanya’dan kalan uçakları dahi kullandılar. Merkel uçuşlarda tassarruflu alternatifleri tercih ediyor.

18-11/08/macron-ucak.jpg

MACRON DA AİRBUS KULLANIYOR

Emmanuel Macron’un kullandığı uçak ise Merkel gibi Airbus. Ancak Macron yeni model A330-200’ü tercih ediyor. Merkel ile Macron sadece siyasette değil kullandıkları uçak konusunda da ortak hareket ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN