Dünyanın 120 şehrinde İran halkıyla dayanışma eylemleri yapılacak

Dünyanın 120 şehrinde İran halkıyla dayanışma eylemleri yapılacak

İran'da Mahsa Amini'nin işkence ile katledilmesi sonucu ülke genelinde devam eden protestolar sürerken, dünyanın bir çok ülkesinde İran halkına destek mesajları geliyor. Son olarak, Middle East Matters adlı aktivist grup, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklama ile dünyanın 120 şehrinde İran halkıyla dayanışma eyleminde bulunacaklarını duyurdu.

Middle East Matters, dünyada 80 merkezde İran halkıyla dayanışma eylemleri örgütledi. Sosyal medya hesaplarından eylem programlarını duyuran aktivist grubun verdiği bilgiye göre, aralarında New York, San Francisco, Washington DC, Los Angeles, Detroit, Boston, Seattle, Las Vegas gibi kentlerin olduğu ABD’nin onlarca merkezin yanı sıra, Kanada'da Montreal, Vancouver, Quebec de dahil olmak üzere 12 merkezde eylemler olacak. Bunun dışında yine aynı tarihte Almanya'da 14, Birleşik Krallıkta 5, İtalya'da 5, Avustralya'da 5, İsviçre'de 4, Yeni Zelanda'da 2, Hollanda'da 2, Danimarka ve Avusturya'da iki merkezde eylemler gerçekleştirilecek.

'DÜNYANIN 120 ŞEHRİNDE AYNI ANDA İRAN İÇİN ALANLARA ÇIKILACAK'

Eylemlerin olacağı ülkeler arasında, Kıbrıs, İrlanda, İspanya, Finlandiya, Japonya, Polonya, Belçika, Macaristan, Slovakya, İsveç, Portekiz, Estonya ve Çek Cumhuriyeti de yer alıyor.

Middle East Matters yaptığı çağrıda şu ifadelere yer verdi: "1 Ekim'de dünya çapında 120'den fazla şehir, İran'daki insanlarla dayanışma içinde olacak. Şehrinizi bulun ve özgürlük mücadelesinde İranlılara katılın!"

Aktivist grup, 1 Ekim'e kadar listeyi yenilemeye devam edeceklerini de duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN