Duterte, Taal Yanardağı bölgesine gidecek

Duterte, Taal Yanardağı bölgesine gidecek

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, Taal Yanardağı'nda meydana gelen patlamada etkilenen bölgeyi ziyaret edecek. Duterte, kül ve lav püskürmeye devam eden Taal Yanardağı çevresinde helikopterle tur atacağını söyledi.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, başkent Manila yakınlarında yer alan ve pazar günkü patlamanın ardından kül ve lav püskürmeye devam eden Taal Yanardağı çevresinde helikopterle tur atacağını belirtti.

"Akciğerlerinin yıllarca içtiği sigaradan etkilendiğini" ve doktorunun kendisini kalın volkanik kül tabakasına kaşı dikkatli olması konusunda uyardığını kaydeden Duterte, sağlığının bölgeyi ziyaretine engel olmadığını vurgulamak için o külleri yiyeceğini, hatta "lanet" yanardağ Taal'in üzerine de "idrarını yapacağını" söyledi.

'MASKELERİ BEDAVA DAĞITIN' TALİMATI

CNN Philippines'deki habere göre Ordunun, yanardağ patladıktan sonraki ilk 24 saatte etkilenen bölgelere yardım malzemeleri götürdüğünü aktaran Duterte, bölge sakinlerine maddi yardımda da bulunacaklarını belirtti.

ABS-CBN kanalının haberine göre de Duterte, patlamadan etkilenen bölgelerde solunum maskelerinin bedava dağıtılması talimatını verdi.

Duterte, bölgede incelemelerde bulunacağını, maskelerin dağıtılması için polis ve ordunun yardımını isteyebileceğini sözlerine ekledi.

NE OLMUŞTU?

Filipinler Volkan Bilimi ve Sismoloji Enstitüsü Başkanı Renato Solidum, Batangas eyaletinde yer alan Taal Yanardağı'nın lav ve kül püskürtmeye devam ettiğini ifade etmiş, yanardağ civarındaki yerleşim yerlerinden 30 bin kişinin tahliye edildiğini bildirmişti.

Yanardağ yakınındaki kent ve kasabalarda okullarda eğitime ara verilmişti.

Manila Uluslararası Havalimanı'ndaki iç ve dış hat uçuşları da patlama nedeniyle geçici süreliğine ertelenmiş, 240 uçuş iptal edilmişti.

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN