Şirin Ebu Akile'nin ölümünde çarpıcı detaylar: New York Times, İsrail'in yalanını yüzüne vurdu

Şirin Ebu Akile'nin ölümünde çarpıcı detaylar: New York Times, İsrail'in yalanını yüzüne vurdu

New York Times, aylar süren detaylı araştırması sonucu, Batı Şeria'da öldürülen muhabir Şirin Ebu Akile'nin, İsrail güçleri tarafından öldürüldüğü iddiasını güçlendiren kanıtlar elde etti.

El Cezire muhabiri Şirin Ebu Akile, 11 Mayıs'ta Batı Şeria'nın Cenin kentinde vurularak öldürüldü. Olayın ardından Filistinli yetkililer, Ebu Akile'nin bir İsrail askeri tarafından kasıtlı olarak öldürüldüğünü söyledi. İsrailli yetkililer ise bir askerin onu yanlışlıkla vurmuş olabileceğini veya Filistinli bir asker tarafından öldürülmüş olabileceğini iddia etti. İsrail Ordusu'nun ön soruşturması, "silah ateşinin kaynağını kesin olarak belirlemenin mümkün olmadığı" sonucuna vardı.

Yaşananların perde arkası merak edilirken olayla ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. The New York Times tarafından aylar süren bir araştırma, Ebu Akile'yi öldüren merminin, büyük olasılıkla seçkin bir birimden bir asker tarafından, İsrail askeri konvoyunun bulunduğu konumundan ateşlendiğini ortaya koydu.

1.jpg

İSRAİL ASKERLERİ GAZETECİLERE 16 EL ATEŞ ETTİ

The Times tarafından incelenen kanıtlar, İsrail'in "Filistinli biri de yapmış olabilir" iddiasının aksine, Ebu Akile'nin vurulduğu anda yakınında hiçbir silahlı Filistinli olmadığını gösterdi.

Times soruşturması ayrıca, İsrailli askerin gazetecilerin bulunduğu bölgeye doğru beş kurşun sıktığını iddia etmesine karşın, İsrail konvoyunun bulunduğu yerden 16 el ateş edildiğini ortaya çıkardı.

ÇOK YAKINLARINDA SADECE İSRAİL ASKERLERİ VARDI

Montana Eyalet Üniversitesi'nde silah sesi dalgalarını inceleyen Robert C. Maher ve FBI'ın eski ses dalgası uzmanı Steven Beck, gazeteye yaptıkları açıklamada bölgedeki kameramanların olay anında çektiği görüntüler incelendiğinde mermilerin, görüntülerin kaydedildiği noktadan 165 metre ve 191 metre uzağa ateşlendiğini gördüklerini söyledi.

Güvenlik kameralarının çektiği görüntülerde ise İsrail ordusuna ait bir aracın, Ebu Akile'nin vurulduğu yerden yaklaşık 200 metre uzaklıkta olduğu görüldü.

Dolayısıyla Ebu Akile'nin İsrail kuvvetlerince öldürülmüş olması ihtimali iyice güçlenirken, İsrail Ordusu tarafından yapılan açıklamaların çürütülmesi, kamuoyunun, saldırının kasti olma olasılığına da daha fazla inanmasına yol açtı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN