Ekonomik krizin sürdüğü Lübnan'da paralarını çekemeyen mudiler, 3 bankayı bastı

Ekonomik krizin sürdüğü Lübnan'da paralarını çekemeyen mudiler, 3 bankayı bastı

Ekonomik krizin sürdüğü Lübnan'da parasını çekemeyen vatandaşlar bankalara baskın düzenliyor. Lübnan'da döviz rezervlerinin erimesini önlemek amacıyla 2019'dan itibaren tüm döviz mevduat hesapları dondurulmuştu.

Ekonomik krizin sürdüğü Lübnan'da mudiler paralarını çekemediği için ülkede bulunan 3 ayrı bankaya baskın düzenledi. Mudilerin haklarını savunan "Mudilerin Sesi" Derneği'nden konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Emekli asker olan Ali es-Sahili'nin Bekaa bölgesinde bir banka şubesine baskın düzenlediği ve parasını çekmek için bazı memurları rehin aldığı aktarılan açıklamada, güvenlik güçlerinin Sahili'yi gözaltına aldığı kaydedildi.

Lübnan Elektrik Şirketi çalışanlarının da Trablus'taki bir banka şubesine, Sur kentinde de yine bir mudinin şube baskınında bulunduğu aktarıldı. Bu kentlerdeki baskınlarla ilgili detay verilmedi.

Ülkede dün de 3 yıldır devlet tarafından mevduatları dondurulan 4 kişi, bir bankaya baskın düzenleyerek hesaplarından 11 bin dolar çekmişti.

LÜBNAN'DA EKONOMİK KRİZ NEDENİYLE MUDİLER BANKALARA BASKIN DÜZENLİYOR

Lübnan Merkez Bankası, Kasım 2021'de kısıtlı ve hükümetin belirlediği kur üzerinden vatandaşların parasını çekebileceğini açıklamıştı.

Ülke, bu gelişmeler nedeniyle zaman zaman çeşitli olaylara sahne olurken başkent Beyrut'ta 11 Ağustos’ta bir kişi, parasını çekemediği için silahla banka çalışanlarını tüm gün rehin almış, daha sonra teslim olmuştu.

Beyrut'ta 14 Eylül'de de bir kadın, parasını çekmek için bankayı basmış ve hesabındaki 13 bin dolarlık meblağı aldıktan sonra şubeden ayrılmıştı.

Bu olayın ardından 16 Eylül'de ülkenin farklı bölgelerinde en az 7 banka baskını daha gerçekleşmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN