El Salvador Devlet Başkanı profiline yazdı: Dünyadaki en havalı diktatör

El Salvador Devlet Başkanı profiline yazdı: Dünyadaki en havalı diktatör

Halkın sokağa dökülerek protesto ettiği El Salvador Devlet Başkanı Bukele, Twitter profiline "dünyadaki en havalı diktatör" yazdı.

Son günlerde halkın sokaklara dökülerek ciddi protesto gösterileri düzenlediği El Salvador'da devlet başkanı Nayib Bukele, Twitter profilinde kendisini "dünyadaki en havalı diktatör" olarak tanımladı. Hesabının çalınmış olabileceği düşünülmeye başlansa da başkan, Bitcoin ile ilgili yapmakta olduğu paylaşımlarına devam etti.

'İRONİ OLABİLİR'

Bu tanımı kullanmasının nedeninin, halkın protestoları ve kendisini "diktatör" olarak tanımlamalarına karşın ironi yapmak istemiş olabileceği yorumları yapıldı.

Muhalafet kanadından "Nuestro Tiempo" Partisi milletvekili Johnny Wright Sol, başkanın bu hareketinin çok çocukça olduğu yorumunu yaptı.

EL SALVADOR'DA NE OLMUŞTU?

El Salvador'un başkenti San Salvador'da, Bukele'nin politikalarını protesto etmek adına çeşitli sivil toplum örgütleri öncülüğünde binlerce vatandaş, sokaklara dökülmüştü. Protestocular, Yüksek Mahkeme'nin Bukele'nin yeniden başkan seçilmesini onaylayan kararı başta olmak üzere, Bukele'nin bitcoin'i yasal para olarak kabul etmesi gibi birçok hamleyi protesto ettiler.

9 Şubat 2019'dan beri başkan koltuğunda oturan Nayib Bukele, görevine 2024'e kadar devam edecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN