Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin tsunami riski taşımadığı ancak deniz seviyesi gözlemlerine dayanarak deniz seviyesinin 0.5 metreye kadar yükseldiği kaydedildi.

Endonezya Meteoroloji, İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG), Maluku bölgesinde 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

10 kilometre derinlikte kaydedilen deprem için tsunami uyarısının özellikle Seram Adası için geçerli olduğu vurgulanarak, "Lütfen sahilden uzaklaşın ve daha yüksek yerlere çıkın" denildi.

13 SARSINTI KAYDEDİLDİ

Açıklamada, "Yapılan tsunami modellemesinin sonuçları, bu depremin tsunami riski taşımadığını, ancak deniz seviyesi gözlemlerine dayanarak deniz seviyesinin 0.5 metreye kadar yükseldiğini gösterdi" ifadeleri kullanıldı. 6.1’lik depremden sonra 13 artçı sarsıntı kaydedildiği aktarıldı.

Şu ana kadar depremde ölen ya da yaralanan olmazken, bazı binalar ve kamu tesislerinde hasar meydana geldiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN