Enflasyonla mücadelede Lukaşenko modeli: Zam yapmak artık yasak

Enflasyonla mücadelede Lukaşenko modeli: Zam yapmak artık yasak

Enflasyonla mücadele etmeye kararlı olduğunu vurgulayan Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, bugünden itibaren ülkede satılan herhangi bir ürünün fiyatına zam yapılmasını yasakladı. Belarus lideri "Yasak! Bugünden itibaren. Yarından itibaren değil, bugünden itibaren. Gün içinde fiyatları şişirmesinler diye" şeklinde konuştu.

Yüksek enflasyon sorununun gündemden düşmediği Belarus'ta, Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, bugün başkent Minsk’te gerçekleştirilen hükümet toplantısında ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Lukaşenko, Belarus’ta fiyat artışlarına 6 Ekim’den itibaren yasak getirileceğini belirtti.

Belarus’un resmi devlet ajansı Belta’nın aktardığı habere göre, toplantıda enflasyonla ilgili acil konular dile getirildi. Lukaşenko toplantıda adil fiyatlandırmayı sağlamak için yapılan kontrol ve eylemlerin eksik olduğunu belirterek sert eleştirilerini sıraladı.

'YASAK! YARINDAN DEĞİL, BUGÜNDEN İTİBAREN'

Toplantının ardından Lukaşenko yasak kararını, “6 Ekim’den itibaren fiyatlara zam yapılması yasaktır. Yasak! Bugünden itibaren. Yarından itibaren değil, bugünden itibaren. Gün içinde fiyatları şişirmesinler diye. Dolayısıyla bugünden itibaren fiyat artışları yasaktır” sözleriyle duyurdu.

Lukaşenko ayrıca belirli emtialar için istisnalar olabileceğini kaydetti ve bu tür kararları almaya yetkili olacak kişileri belirledi. Belarus lideri, “Bu tür kararlar, Antitröst Düzenleme ve Ticaret Bakanı, Valiler ve Minsk Belediye Başkanı tarafından alınabilir. Onların izni olmadan hiçbir fiyat bugünkü seviyesinin üzerine çıkamaz” diye emir verdi.

Lukaşenko, kararın nedenini, “Çünkü fiyatlar bir noktada aşırı yükseldi. Bugün hâlâ fahiş seviyede ve yükselmeye devam ediyor” sözleri ile açıkladı.

YARDIMCISINA 'FİYATLARI DÜŞÜR' ÇAĞRISI YAPTI

Lukaşenko ayrıca olası bir piyasadan ayrılma veya kapanma girişimine karşı da işletmeleri uyardı. Belarus lideri, “Herhangi bir mağazanın veya tesisin piyasadan ayrılmasından veya kapanmasından sorumlu tutulacaksınız” dedi.

Lukaşenko Başbakan Yardımcısı Nikolai Snopkov’dan da fiyatları düşürmenin yollarını bulmasını istedi. Lukaşenko, Snopkov’a “Fiyatları düşürmenin yollarını bulsan iyi olur” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN