Erdoğan-Trump basın toplantısına damga vuran söz: Sadece dostane gazeteciler soru sorsun

Erdoğan-Trump basın toplantısına damga vuran söz: Sadece dostane gazeteciler soru sorsun

Erdoğan ve Trump'ın ortak basın toplantısında ABD Başkanı, "Sadece dostane gazeteciler soru sorsun" diye konuştu; Senatör Graham, "Başka türlüsü kalmadı" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın düzenlediği basın toplantısına, Trump'ın Erdoğan muhabirlerden soru alırken, "Sadece dostane gazeteciler soru sorsun" demesi damga vurdu.

ABD'nin kıdemli Beyaz Saray muhabiri Jonathan Karl'ın aktardığına göre toplantıyı izleyen Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham etrafındakilere, "Başka türlüsü kalmadı" dedi.

Graham, TSK'nın Suriye'nin kuzeyine yaptığı 'Barış Pınarı Harekâtı'na çok sert bir biçimde karşı çıkmış, Trump'ın Suriye'den ABD askerlerini çekmesine tepki göstermiş ve Kongre'de Türkiye'ye karşı yaptırım uygulanması için büyük mücadele vermişti.

"GAZETECİ OLDUĞUNUZA EMİN MİSİNİZ?"

Trump'ın "Sadece dostane gazeteciler soru sorsun" ifadelerinin ardından Erdoğan, Sabah gazetesinden Hilal Kaplan'a söz verdi. 

Kaplan'dan "Terörist Mazlum Kobane'yi davet konusunda hâlâ aynı fikirde misiniz?" sorusu yöneltildi. Trump, Kobane için "terörist" ifadesini kullanmayı reddederken yakın ilişkide olduklarına vurgu yaptı. Davet konusunda ise, "Çok önemli mesafeler katettik, önümüzdeki süreçte neler olacağını birlikte göreceğiz" yanıtını verdi.

Trump'ın daha sonra Kaplan'a "Gazeteci olduğunuza emin misiniz, Türkiye için haber yapmıyor musunuz?" diye sorması ise dikkat çekti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN