Ermenistan Azerbaycan mevzilerini hedef aldı: 3 yaralı

Ermenistan Azerbaycan mevzilerini hedef aldı: 3 yaralı

Ermenistan askerleri sınırda ateşkes ihlali yaparak aralıklarla Azerbaycan mevzilerini hedef aldı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Zeylik ve İstisu yerleşkelerine yönelik gerçekleştirilen saldırı sonucu 3 Azerbaycan askerinin yaralandığı açıklandı.

Ermenistan-Azerbaycan sınır hattında tansiyon yeniden yükseldi. Azerbaycan sınırında 12 Eylül’de yaşanan çatışmaların ardından provokasyonlarına devam eden Ermenistan ordusu, Kelbecer ilini hedef aldı.

AZERBAYCAN: 3 ASKER YARALANDI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 23 Eylül yerel saatle 19.30’dan 23.40’a kadar Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin sınırdaki Kelbecer illinin Zeylik ve İstisu yerleşkelerindeki Azerbaycan ordusunun mevzilerini aralıklarla ateş altına aldığı bildirildi. Açılan ateş sonucu 3 Azerbaycan askerinin yaralandığı, yaralı askerlere ilk müdahalenin yapıldığı ve hayati tehlikelerinin olmadığı kaydedildi. Azerbaycan birliklerince misilleme ateşi açıldığı ve olayla ilgili tüm sorumluluğunun Ermenistan’a ait olduğunu belirtildi.

SINIR HATTINDAKİ ÇATIŞMALAR

İki ülke arasındaki çatışmalar Ermenistan güçlerinin 12 Eylül gecesi Azerbaycan’ın Daşkesen, Kelbecer, Laçın ve Zengilan istikametlerinde geniş çaplı provokasyonuyla başlamıştı. İkinci Karabağ Savaşı’ndan sonra yaşanan en büyük çatışmada diplomatik temaslar sonucu iki ülkenin ateşkes için anlaştığı bildirilmişti. Azerbaycan çatışmalarda 79 askerinin şehit olduğunu, 282 askerin ise yaralandığını açıklamıştı. Ermenistan makamları ise ölen ve kayıp asker sayısını 207 olarak duyurmuştu.

Öte yandan Azerbaycan, Ermenistan’ın provokasyonlarıyla Azerbaycan-Ermenistan sınırında başlayan çatışmalarda hayatını kaybeden 6 Ermeni askerin cansız bedenlerini Ermenistan’a teslim etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN