Esad, Bayırbucak Türkmenleri'nin köylerini yerle bir etti

Esad, Bayırbucak Türkmenleri'nin köylerini yerle bir etti

Rusya'nın hava desteğiyle Lazkiye kırsalında Bayırbucak Türkmenleri'nin yaşadığı köylere saldıran Esad güçleri, köyleri yerle bir etti.

Rus uçakları ve Suriye ordusu tarafından yoğun bombardımana tutulan Türkmen bölgeleri, adeta hayalet şehre döndü.

Köyler boşalırken, Türkmenler sığınmacı durumuna düştü. Bayırbucak Türkmenleri, korkudan evlerine giremediklerini söylüyor.

Rus Hava Kuvvetleri, 30 Eylül'den beri Suriye'de hava saldırıları düzenliyor. Hava operasyonlarıyla eş zamanlı olarak Esad güçleri de karadan saldırı düzenliyor.

Saldırılar Gımam köyünde yoğunlaşıyor

Suriye Türkmenleri, Esad güçlerinin yanısıra İran ve Hizbullah askerleriyle de savaşıyor. Lazkiye'yi muhalif güçlerden temizlemeyi planlayan rejim ve müttefikleri, stratejik noktalarda bulunan Türkmen köylerine yoğun saldırılar düzenliyor.Rejim güçlerinin saldırıları, Gımam köyü ve Kartal Tepesi noktasında yoğunlaşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN