Esad rejiminden İdlib'e hava ve kara saldırısı

Esad rejiminden İdlib'e hava ve kara saldırısı

Esad rejimi, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki sivil yerleşimlere ve askeri muhaliflerin cephe hatlarına yoğun hava ve kara saldırıları düzenledi.

Esad rejiminin topçu birlikleri, İdlib'in güneyindeki Baarbo, Um Es Seyr, Maarethırme, Rekaya, Tuh, ve Hiş köylerine kara saldırısı düzenledi.

Diğer yandan rejimin savaş uçakları, Lazkiye'nin kuzeybatı kırsalındaki Kebbine bölgesinde askeri muhaliflerin cephe hattına helikopterlerle saldırdı.

Muhaliflere bağlı uçak gözlemevi görevlileri, "Rejim, en az 10 helikopterle Lazkiye'nin Kebbine ekseninde cephe hatlarına varil bombalı saldırı düzenliyor." bilgisini paylaştı.

Saldırılarla ilgili ölü ve yaralı bilgisi bulunmuyor.

Türkiye ve Rusya arasında 17 Eylül 2018'de imzalanan mutabakattan bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde, rejim ve Rusya'nın saldırılarında bin 300'den fazla sivil öldü. Saldırıların yoğun olduğu yerlerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise 1 milyon 42 bine ulaştı.

İDLİB/AA
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN