Esad rejiminden Münbiç'e askeri yığınak

Esad rejiminden Münbiç'e askeri yığınak

ABD Başkanı Trump'ın Suriye'den çekilme kararı ile Türkiye'nin operasyon sinyali vermesi Esad rejimini harekete geçirdi. Rejim Münbiç çevresine askeri yığınak yapmaya başladı. Münbiç'in kuzeybatısına tanklar, toplar ve askerler sevk edildi.

ABD'nin Suriye'den çekileceğini açıklamasının ardından Suriye ordusu, Münbiç yakınlarına konuşlanmaya başladı.

Reuters'ın haberine göre, Şam rejimi Münbiç'in kuzeybatısına askeri yığınak yapmaya başladı. Bölgeye tanklar, toplar ve askerler sevk edildi.

Reuters'a konuşan Suriyeli askerler "Yabancı güçlerden gelebilecek her türlü saldırıya her an yanıt vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

3 KEZ EL DEĞİŞTİRDİ

Münbiç 2011'de Suriye iç savaşı başladığından bu yana 3 kez el değiştirdi. Önce Özgür Suriye Ordusu tarafından Suriye rejim güçlerinden alındı. Ardından terör örgütü DAEŞ kontrolüne geçti.

Türkiye sınırına 30 km mesafedeki Münbiç, 2016'da ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri tarafından DAEŞ'ten geri alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN