Esad'dan Türkiye tehdidi: Suriye'nin her yerinde karşılık vereceğiz

Esad'dan Türkiye tehdidi: Suriye'nin her yerinde karşılık vereceğiz

Son dakika haberi... Suriye Devlet Başkanı Esad, Barış Pınarı Harekatı'nın başlaması ve DSG ile Şam arasında anlaşmaya varılması sonrası ilk açıklamayı yaptı. Esad, "Türk saldırganlığına Suriye'nin her yerinde karşılık vereceğiz" dedi.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi’den mektup getiren Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Faleh el Fayyad’ı kabul eden Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, bu vesileyle ikinci haftasındaki Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklama yaptı.

Suriye Arap Haber Ajansı SANA'ya göre, Esad, Barış Pınarı'nı 'işgal' diye niteleyerek "Türk saldırganlığına Suriye'nin her yerinde tüm meşru araçlarla karşılık vereceğiz" vurgusu yaptı.

 

'SURİYE'NİN HER YERİNDE KARŞILIK VERECEĞİZ'

"Bölge ülkelerine yönelik dış emeller tarih boyunca hiç durmadı. Erdoğan rejiminin ülkemize karşı yürüttüğü Türk saldırganlığı, taşıdığı tüm yalancı şiarlara rağmen, açık bir ihlal ve işgaldir" diyen Esad, şöyle devam etti:

"Bu işgale (Erdoğan rejiminin) vekilleri ve teröristlerini vurmak kanalıyla cevap veren Suriye, bunun tüm şekillerine Suriye topraklarındaki her bölgede meşru tüm araçlarla karşılık verecek ve karşı koyacak."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN