ETA militan grubu, mühimmatlarını Fransa’ya teslim etti

ETA militan grubu, mühimmatlarını Fransa’ya teslim etti

Basklı militan grup ETA, mühimmatlarını Fransız polisine teslim ettiğini açıkladı.

Basklı militan grup ETA, Avrupa’daki direnişi resmen sona erdirerek, tüm mühimmatlarını Fransız polisine teslim ettiğini açıkladı. ETA, Fransa’nın Güney-Batısında Pyrénée-Atlantique ve Haute-Pyrénées saklanan 12 mühimmat konumunu "Barış zanaatçileri" grubu vesilesiyle Fransız Polisine bildirdi.

Paris’teki antiterörist uzmanlara göre mühimmat çoğunluğu Fransa’den çalınmış 130 silah ve 3 ton patlayıcıdan oluşuyor. Güney Fransa’daki Bayonne kentinde düzenlenen bir törenle, bulunan mühimmatlar ve yerleri yargı makamlarına devredildi. İspanya’nın Bask bölgesinin bağımsızlığı için 59 yıldır mücadele eden ETA’nın, bugüne kadar gerçekleştirdiği saldırılar sonucu 800’den fazla kişi hayatını kaybederken, binlerce kişi yaralandı.

PARİS/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN