Eurovision’da ‘Özgür Gazze’ sesleri

Eurovision’da ‘Özgür Gazze’ sesleri

Bu yıl İsrail’de düzenlenen 64. Eurovision Şarkı Yarışması’na, işgal altındaki Gazze’de uygulanan Tel Aviv zulmüne karşı protestolar damga vurdu. Yarı finalin gerçekleştirildiği salonun önünde toplanan İsrailliler, Filistin’e destek oldu. Ellerinde ‘Özgür Gazze’ dövizleri taşıyan grup, şarkıcılara da “Sahneye çıkmayın” çağrısı yaptı. İsrail’in uluslararası yarışmayı kullanarak itibar kazanmaya ve vahşeti perdelemeye çalıştığı belirtildi. Sinead O’Connor’dan, Roger Waters’a kadar dünyaca ünlü birçok sanatçı da organizasyonun boykot edilmesini istedi.

64. Eurovision Şarkı Yarışması’nın 43 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen yarı finali, dün akşam İsrail’in Tel Aviv kentinde protestoların gölgesinde başladı. Yarışma öncesi İsrailli protestocular, yarışmanın yapıldığı arenanın önünde Filistin’i destekleyen pankatlarla eylem yaptı.

19-05/16/gaz.jpg

Protestocular, uzun süredir sanatçıları ve yayın kuruluşlarını yarışmadan çekilmeye çağırıyor ve İsrail’in bu yarışmayı Filistin’e karşı yürütülen hak ihlallerini temize çıkarmak için kullandığını söylüyordu. Aralarında Sinead O’Connor, Elvis Costello, Andy Irvine, Paul Brady, Roger Waters ve Lorde gibi isimlerin yer aldığı pek çok sanatçı, İsrail’de düzenlenen Eurovision’u boykot çağrısı yaptı. ABD’li şarkıcı Madonna’ya, Eurovision’da sergileyeceği sahne performansını iptal etmesi çağrısı yapılsa da şarkıcı, çağrıları ‘müziğini siyasete alet etmeyeceği’ gerekçesiyle reddetti. Yarışmanın finali 18 Mayıs Cumartesi günü yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN