Everest'te buzlar eridi, cesetler ortaya çıktı

Everest'te buzlar eridi, cesetler ortaya çıktı

Dünyanın en yüksek noktası Everest'in tepesindeki buzlar erimeye başladı. Küresel ısınma nedeniyle eriyen buzların altında zirve tırmanışı sırasında ölen dağcıların cesetleri de ortaya çıktı.

Küresel ısınma sebebiyle dünyanın en yüksek zirvesi 8 bin 848 metrelik Everest'te buzullar erimeye başladı. Buzların erimesiyle yıllar içinde hayatını kaybeden dağcıların kayıp bedenleri de bulunmaya başlandı.

Son 100 yıl içinde 200'den fazla dağcının Everest'e tırmanırken öldüğü belirtiliyor. Yetkililer, erime nedeniyle cesedi onlarca yıldır kayıp olan bazı dağcılara ulaştıklarını söylüyor.

Nepal'li rehberlerse buzların her geçen yı daha hızlı eridiğine vurgu yapıyor. Uzmanlar küresel ısınma kontrol altına alınmazsa, yüz yıl içinde everest'teki buzullların neredeyse tamamen yok olebileceği uyarısında bulunuyor. Çin yönetimi ise sene başında Everest'e tırmanma izni vereceği dağcı sayısını düşüreceini açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN