Facebook 1.5 milyon paylaşımı sildi

Facebook 1.5 milyon paylaşımı sildi

Facebook, Yeni Zelanda’nın Christchurch kendindeki saldırıyla ilgili 1.5 milyon paylaşımı sildi. Benton Tarrant adındaki terörist, saldırısını Facebook üzerinden canlı olarak yayınlamıştı. Facebook bu paylaşımı kopyalarını kendi platformundan tamamen kaldırmaya çalışıyor.

Teröristin saldırıyla ilgili yaptığı canlı yayın 17 dakika sürmüştü. Resmi makamlar hemen saldırı sonrasında konu hakkında görüntülerin sosyal medyada yayımlanmaması çağrısında bulunmuş ancak ne sosyal medya kullanıcıları ne de haber siteleri bu uyarıyı dikkate almıştı.

Facebook tarafından yapılan açıklamada saldırıdan sonraki ilk 24 saat içinde saldırı ile ilgili 1.5 milyon paylaşımın silindiği açıklandı. Tweet üzerinden açıklama yapan Facebook bu videoların 1.2 milyonunun henüz yüklenme tam olarak bitmeden silindiğini bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN