Fanatik Yahudiler'den Mescid-i Aksa'ya baskın

Fanatik Yahudiler'den Mescid-i Aksa'ya baskın

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'ya, fanatik Yahudi yerleşimciler tarafından İsrail polisi eşliğinde bu sabah da baskın düzenlendi. İsrail polisi 40 yaş altı Filistinlilerin mescide girişine izin vermedi.

Yahudi yerleşimciler İsrail polisinin desteğiyle Mescid'i Aksa'ya baskın düzenledi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Mescid-i Aksa'da bir Filistinliyi gözaltına alan İsrail polisi, 2 Filistinliyi darp etti.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail Polisi Genel Komiseri Kobi Şabtai’nin çok sayıda İsrail polisiyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği kaydedildi.

40 YAŞ ALTINA KISITLAMA

Fanatik Yahudi yerleşimciler, İbrani takvimine göre yılın ilk günü olan "Roş Aşana Bayramı" nedeniyle dün sabah da Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemiş, İsrail polisi baskını protesto eden Filistinlilere müdahale etmişti. Harem'i Şerif'e girişlerde 40 yaş altı Filistinlilere kısıtlama getirdi.

Filistin Kızılayı, İsrail polisinin darbettiği 2 Filistinlinin yaralandığını, görgü tanıkları da 6 kişinin gözaltına alındığını aktarmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN