Fast food devinden Rusya kararı: Temelli ayrılıyor

Fast food devinden Rusya kararı: Temelli ayrılıyor

McDonalds, Ukrayna'da yaşanan savaşın etkisiyle Rusya'dan temelli olarak ayrılacağını açıklayarak Rusya'daki restoranlarını satmaya başladı. Şirketten yapılan açıklamada "“Ukrayna savaşının neden olduğu insani kriz ve öngörülemez bir işletme ortamı oluşması McDonald’s’ın Rusya’daki faaliyetleri sürdürmenin makul olmadığına karar vermesine neden oldu" ifadelerine yer verildi.

ABD merkezli fast food zinciri McDonalds, 30 yıldır faaliyet sürdürdüğü Rusya'dan temelli olarak ayrılma kararı aldı.

Ukrayna'ya düzenlenen işgal harekatı nedeniyle Rusya'dan temelli olarak ayrılacağını açıklayan McDonalds ülkedeki restoranlarını da satmaya başladığını belirtti.

ABD merkezli şirket mart ayında Rusya'nın Puşkin Meydanı’ndaki simgesel mağazası dahil olmak üzere Rusya’daki tüm mağazalarını kapatma kararı aldı. Ayrıca Ukrayna'daki restoranlarını da kapatan şirket Ukrayna'daki savaşın etkisiyle son çeyrekte 127 milyon dolarlık zarar etti.

ONBİNLERCE KİŞİ ÇALIŞIYOR

McDonalds Mart ayında, ülkedeki kepenk kapatma operasyonlarına rağmen 62 bin Rus çalışanına ödeme yapmaya devam edeceğini açıklamıştı. Bu personel maliyetleri ile kiralama ve malzeme ödemeleri şirkete 27 milyon dolara mal oldu.

Şirket şimdilik kendine yerel bir alıcı ararken binlerce çalışanın maaşlarının ödenmeye devam edip etmeyeceği de merak konusu haline geldi. Uluslararası şirketlerin Rusya’dan ayrılmasının halihazırda sıkışık olan Rusya ekonomisine işsizlik konusunda baskı yapması da bekleniyor.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA: UKRAYNA SAVAŞININ NEDEN OLDUĞU İNSANİ KRİZ...

Şirketten yapılan açıklamada, “Ukrayna savaşının neden olduğu insani kriz ve öngörülemez bir işletme ortamı oluşması McDonald’s’ın Rusya’daki faaliyetleri sürdürmenin makul olmadığına karar vermesine neden oldu” ifadesi yer aldı.

McDonals CEO’su Chris Kempczinski ise çalışanlarının ve yüzlerce Rus tedarikçisinin McDonald’s’a olan bağlılığı ve sadakati nedeniyle ayrılmanın zor bir karar haline getirdiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN