Fener'den ayrılan Rus Ortadoks kiliseleri Moskova'ya bağlandı

Fener'den ayrılan Rus Ortadoks kiliseleri Moskova'ya bağlandı

İstanbul Fener Rum Patrikhanesi'nden ayrılan Rus Ortodoks kiliseleri Moskova Patrikhanesi ile birleşme kararı aldı. Fener, 2018'de Batı Avrupa Rus Ortodoks kiliselerinin statüsünü yeniden düzenleme kararı almış, söz konusu düzenleme sonrası iki patrikhane arasında gerginlik yaşanmıştı.

Merkezi Fransa'nın başkenti Paris'te olan Batı Avrupa'daki Rus Ortodoks kiliselerinin başpiskoposluğu, İstanbul Rum Ortodoks Patrikhanesi ile yaşanan gerginlik sonrası Moskova Patrikliği ile birleşme kararı aldı.

Başpiskoposluk cumartesi günü düzenlenen olağanüstü genel kurul toplantısında yapılan oylamada, Moskova Patrikliği ile birleşme projesini yüzde 58 oy çoğunluğu ile kabul etti.

Başpiskoposluk 1917 Bolşevik Devrimi sonrası batıya sürgüne gönderilen Rusları temsil ediyordu. 1931'de İstanbul Fener Rum Patrikhanesi tarafından kontrol edilmeye başlanan Rus Ortodoks kiliseleri başpiskoposluğu özerkliğini koruyordu.

İstanbul Fener Rum Patrikhanesi 2018'de Batı Avrupa Rus Ortodoks kiliselerinin statüsünü yeniden düzenleme kararı almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN