Filipinler'de büyük yangın! 6'sı çocuk 8 can kaybı yaşandı

Filipinlerde bir gecekondu mahallesinde çıkan yangında altısı çocuk olmak üzere sekiz kişi hayatını kaybetti. Birçok evin yangın nedeniyle yok olduğu korkunç yangın, itfaiye ekiplerinin saatlerce uğraşları sonucunda ancak kontrol altına alınabildi. 80 evin yok olduğu yangın ise havadan böyle kaydedildi.

Filipinlerin başkenti Manila'da gerçekleşen olayda bir gecekondu mahallesinde büyük bir yangın çıktı.

Sekiz can kaybının yaşandığı olay, Filipinler Üniversitesi kampüsünün yakınlarında olan kalabalık bir gecekondu mahallesinde meydana geldi ve yangın uzun uğraşlar sonucunda söndürülebildi.

İddialara göre 80 evin yok olduğu yangında, yangının hızla ilerlemesi sonucu kötü malzemelerin kullanıldığı birçok bina da bundan hızlı bir şekilde etkilendi ve bazı insanlar ise bu kötü ve hafif malzemeler nedeniyle evlerinde mahsur kaldı.

"YANGIN ÇAĞRISI GEÇ GELDİ"

Bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre istasyon bölgeye oldukça yakın olsa da geç müdahale edildiği bunun sebebinin ise yardım çağrısının geç gelmesinden dolayı yaşandığı belirtildi.

Yaklaşık 13 milyonluk bir nüfusa sahip olan Manila'da birçok kişi kalabalık gruplar halinde gecekondu mahallelerinde yaşıyor. Topluluğun çoğunu fakir ve kırsal bölgelerden iş bulma umuduyla göç edenlerin oluşturduğu bu yerleşim yerlerinde ise bu tarz yangınların sıklıkla çıktığı biliniyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir