Forbes'ten F-16 iddiası: ‘Türkiye hava gücü üstünlüğünü Yunanistan’a kaybedebilir’

Forbes'ten F-16 iddiası: ‘Türkiye hava gücü üstünlüğünü Yunanistan’a kaybedebilir’

Amerikan merkezli iş dünyası ve ekonomi dergisi Forbes, ABD’nin Türkiye’nin F-16 talebini geri çevirmesi durumunda teknolojik hava üstünlüğünün Yunanistan’a geçebileceğini iddia etti.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in ABD’ye yaptığı ziyaret sırasında Washington’un Atina’ya F-35 savaş uçakları satmasını, öte yandan Ankara’nın F-16 savaş uçaklarını modernleştirme ve yeni savaş uçakları satın alma projesini engellenmesi için yoğun lobi yaptığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Artık benim için Miçotakis diye biri yok” ifadesiyle buna sert tepki gösterdiğini hatırlatan dergi, Erdoğan’ın sert tepkisinin sürpriz olmadığını belirtti. Yazıda “Miçotakis’in Washington’ı anlaşmanın reddedilmesi için ikna çabalarının başarılı olursa, Türkiye on yılın sonunda Batılı komşularının çok daha ileri savaş uçaklarına üstünlüğü kaptırarak elindeki F-16’larla kalabilir” ifadesi kullanıldı. Yazıda ayrıca Türkiye’nin F-16 anlaşmasını eninde sonunda kazansa bile yeni jetlerin tam teslimatının ve 80 jetin yenilenmesinin en az on yılın ikinci yarısını bulabileceği ve o zaman dahi Türk Hava Kuvvetleri’nin 120 adet en ileri F-16’nın karşısında Yunanistan’a ait 84 adet HAF ve en az 24 adet Rafale ve muhtemelen 24 adet F-35’lerin olacağı kaydedildi. Yazı, “Bu senaryoya göre Yunanistan’ın 134 adet savaş uçağı hem kalite hem de sayı olarak Türkiye’nin elindeki en iyi jetleri geride bırakabilir. Ve bu Ankara’nın en iyi senaryosu” ifadesiyle bitirild

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN