Fransa ile Yunanistan silah satışında anlaştı

Fransa ile Yunanistan silah satışında anlaştı

Fransa ile Yunanistan arasında stratejik savunma-güvenlik iş birliği paktına imza atıldı. Ayrıca iki ülke arasındaki silah satış anlaşmasına göre, Yunanistan Fransa'dan Rafale jetleri ile üç yeni fırkateyn alacak.

NATO'dan bağımsız bir Avrupa Ordusu'nun kurulması projesinde başı çeken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Yunanistan'la yeni bir anlaşma yaptı.

Doğu Akdeniz krizinde Türkiye'ye karşı Yunanistan'a destek veren Macron, Avustralya, Britanya, ABD arasında AUKUS askeri ittifakı kurulması kapsamında Avustralya'nın Fransa ile 66 milyar dolarlık denizaltı anlaşmasını iptal etmesinin yarattığı kriz ortamında Yunanistan'la silah satışı anlaşmasına imza attı.

İKİ ÜLKE ARASINDA STRATEJİK SABUNMA-GÜVENLİK İŞ BİRLİĞİ PAKTI

Macron'un Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'i ağırlaması vesilesiyle, Elysee Sarayı'nda Paris'in Atina'ya Rafale jetleri ile üç yeni fırkateyn satışı ve dördüncüsünü de satması seçeneğini içeren anlaşmaya ve iki ülke arasında stratejik savunma-güvenlik iş birliği paktına imza atıldı.

'CÜRETKAR BİR İLK ADIM'

Macron imzaları 'Avrupa'nın stratejik özerkliğine doğru cüretkar bir ilk adım' olarak selamladı. Macron, 'Yunanistan'ı saldırı ya da saldırganlık karşısında korumak için iş birliği yapmaları gerektiğini' de söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN