Fransa'dan İngiltere'ye: Göçmen krizini istismar etmeyin

Fransa'dan İngiltere'ye: Göçmen krizini istismar etmeyin

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere'ye geçmek isteyen 27 kişinin ölümünün ardından İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı arayarak, İngiltere'nin göçmen krizini siyasi olarak istismar etmemesi gerektiğini söyledi.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün gece geç saatlerde İngiltere Başbakanı Boris Johnson'la yaptığı telefon görüşmesinde Fransa ve İngiltere'nin "ortak bir sorumluluğu" olduğunu belirterek Johnson'ı uyardı.

Düzensiz göçün konuşulduğu görüşmede Macron "İngilizlerin tam olarak işbirliği yapmasını ve dramatik durumu siyasi amaçlar için kullanmaktan kaçınmasını beklediğini" söyledi.

27 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Manş Denizi'nden İngiltere'ye doğru hareket eden bir göçmen botu Fransa'nın Calais kenti yakınlarında battı. Olayda 27 kişi boğularak hayatını kaybetti. 2 kişi kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN