Fransa'yı vuran güçlü yağışlar Paris'e bir ayda yağması beklenen yağmuru bir günde getirdi

Paris merkezli Meteo France'in de daha önce yaptığı uyarılarının ardından beklenen büyük yağış sonunda Paris'e ulaştı. Etkisini gösteren güçlü sağanak yağış ve fırtınalar ile beraber Paris'teki günlük hayat ise felç oldu ve birçok yerde sel felaketi yaşanırken bazı metro istasyonları ise güvenlik endişesiyle kapatıldı.

Fransa'nın meteoroloji servisi olan Meteo France'in öngördüğü yağışın beklentilerin de üzerinde çıkması üzerine Paris'teki hayat felç oldu.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda bazı metro istasyonlarının geçici olarak kapatıldığı bildirilirken yaşanan bu yağışın da, yaz mevsiminde normal şartlarda bir ayda yağması gereken yağmurun bir günde düşmesi olarak açıklandı.

METEO FRANCE ÖNCEDEN BİLDİRMİŞTİ

Meteo France, sıcak hava dalgalarının ülkeyi vurmasının ardından gelecek dönemlerde de ülkenin pek çok yerinde şiddetli yağmur ve fırtınaların görülebileceğini bildirmişti. Paris'te sabah saatlerinde etkili olan yağmurda ise bu öngörüler doğrulandı. Birçok ağacın devrildiği, evlerin çatılarının uçtuğu ve metro istasyonlarının ve iş yerlerinin önüne büyük zorluklar çıkartan bu yağmur Paris'te hayatı zorlaştırdı.

YAĞIŞLAR TÜM FRANSA'DA GÖRÜLÜYOR

Öte yandan bu yağışların ise sadece başkent Paris'te görülmediği öğrenildi. Fransa'nın genelinde etkisini gösteren yağışlar Lyon gibi büyük şehirlerde de hayatı zorlaştırdı ve güçlü yağışlar ile beraber gelen fırtınaların halkı endişelendirdiği iddia edildi.

Güneybatı bölgesindeki Aude, Aveyron, Gard, Herault ve Tarn bölgelerinde fırtına ve yoğun yağış riskine karşı turuncu alarm uyarısı verilmişti. Paris'te ise sarı alarm uyarısıyla fırtınalı sağanaklar beklendiği aktarılmıştı. Fransa'nın güneydoğu bölgesinde kuvvetli rüzgar ve şiddetli dolu olacağı belirtilirken, ülkenin diğer bölgelerinde yoğun yağışın ve ani hava değişimlerinin devam edeceği belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir