Fransız bankasından 2022 sonu için Türkiye analizi: Dolar ve enflasyon için korkutan tahmin

Fransız bankasından 2022 sonu için Türkiye analizi: Dolar ve enflasyon için korkutan tahmin

Türkiye'de yıl sonu enflasyon ve dolar kuruna ilişkin beklentiler giderek yükselirken Fransız bankası Société Générale de bir analiz yayınladı. Société Générale, dolar/TL için uzun pozisyon tavsiyesinde bulundu. Banka, Ekim ayında enflasyonu beklentisini ise yüzde 87 olarak açıkladı. Banka, Dolar/TL için 2022 yıl sonu beklentisi 22 seviyesinde olduğunu yineledi.

Fransız banka Société Générale (SocGen) Türkiye ekonomisi ile ilgili yeni bir analiz yayınladı. Analize göre enflasyonda tepe noktasının yüzde 87 olacağı öngörülürken, Dolar/TL'de uzun pozisyon tavsiye edildi. SocGen, Ağustos'ta faizde de iletişimde de değişiklik beklemediğini bildirdi. Banka, Dolar/TL için 2022 yıl sonu beklentisi 22 seviyesinde olduğunu yineledi.

SocGen CEEMEA Baş Stratejisti Marek Drimal 16 Ağustos tarihli notunda “TÜİK’in yıllık resmi enflasyon verisinin Ekim ayında yüzde 87 ile tepe yapmasını bekliyoruz” dedi.

“FAİZ ARTIŞI İHTİMAL DIŞI OLMAYA DEVAM EDİYOR”

“Enflasyonun daha da ivme kazanması beklense de faiz artırımları ihtimal dışı olmaya devam ediyor” denilen notta, Merkez Bankası’nın kredi büyümesini kısmak, döviz pozisyonları caydırıcı adımlar atmak ve lirayı desteklemek için diğer önlemlere odaklanmayı sürdürmesinin beklendiği ifade edildi.

TCMB için baz senaryolarının mevcut politikanın en azından gelecek yıl 18 Haziran’da planlanan seçime kadar devam etmesi olduğunu söyleyen Drimal “Bize göre sağlam turist gelirleri, muhtemelen şu anda, 2022’nin üçüncü çeyreğinde lira üzerindeki baskıları hafifletirken, kredi büyümesini kontrol eden önlemler ve TCMB’nin yükselen rezervleri de kış aylarında liranın kontrolsüz bir değer kaybı yaşamasının önüne geçecektir” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN