Gani'den güvenlik güçlerine talimat: Taliban'a operasyonları durdurun

Gani'den güvenlik güçlerine talimat: Taliban'a operasyonları durdurun

Afganistan Cumhurbaşkanı Gani, ABD-Taliban barış anlaşması çerçevesinde güvenlik güçlerine Taliban'a yönelik operasyonlarını durdurma talimatı verdi.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Taliban'ın, ABD ile vardığı barış anlaşması kapsamında dün gece saat 24.00'den itibaren ülke genelindeki saldırılarını azaltma kararını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Şiddetin azaltılmasının ateşkesin başlamasına neden olması temennisinde bulunan Gani 'ABD-Taliban barış anlaşması kapsamında Afgan güvenlik güçlerine Taliban'a yönelik operasyonlarını bir haftalığına durdurun talimatı veriyorum, ülkede faaliyette bulunan diğer terör örgütlerine karşı ise operasyonlarımız devam edecektir' dedi.

Gani, ABD-Taliban barış anlaşmasının imzalanmasının ardından Afgan diyaloğunun başlamasına bir engel kalmayacağını, bunun için de tüm kesimlerle istişare buluşmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN