Gannuşi: Yolsuzluk yapanlara demirden elle vurulacak

Gannuşi: Yolsuzluk yapanlara demirden elle vurulacak

Yeni seçilen Tunus Parlamentosu Başkanı Gannuşi, öncelikli çalışmalarının anayasal kurumların tamamlanması olduğunu söyledi. Gannuşi "En yakın zamanda Anayasa Mahkemesi kurulacak. Yolsuzluk yapanlara, tekelcilere demirden elle vurulması konusunda halkın büyük bir beklenti var" dedi

Tunus Parlamentosu Başkanı Raşid el-Gannuşi, parlamentodaki öncelikli çalışmalarının  anayasal kurumların tamamlanması olduğunu söyledi.  

Parlamento Başkanı seçilmesinin ardından yaptığı ilk konuşmada milletvekillerine hitap eden Gannuşi, "En yakın zamanda Anayasa Mahkemesi kurulacak. Tunus'ta yaşam gereksinimlerinin kolaylaştırılması, itibar unsurlarının sağlanması, yolsuzluğa, yolsuzluk yapanlara ve tekelcilere demirden elle vurulması konusunda halkın arasında büyük bir beklenti var" diye konuştu. 

ÖZEL KOMİSYON TEKLİFİ

Parlamentonun reformlar ve büyük projeler sürecine başlayacağına işaret eden Gannuşi, ülkede demokratik deneyimin kökleşmesi ve sürekliliği için hassas hedeflerden olan büyük proje ve reformların uygulanmasında hükümetin çalışmasına destek vermek için özel bir komisyon kurulması teklifinde bulundu. 

Nahda Hareketi Partisinin adayı Raşid el-Gannuşi, 13 Kasım'da 217 üyeli Mecliste 123 oy alarak Parlamento Başkanı seçilmişti.

TUNUS/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN