Gazeteci Galizia'nın ölümünü başbakan yardımcısı planladı iddiası

Gazeteci Galizia'nın ölümünü başbakan yardımcısı planladı iddiası

Malta'da Başbakan Yardımcısı Keith Schembri'nin, gazeteci Galizia'nın ölümünü planladığı iddia edildi.

Malta'da 2017 yılında arabasına konan bir bomba ile hayatını kaybeden gazeteci Daphne Caruana Galizia'nın ölümüyle ilgili olarak Malta başbakanının en yakın yardımcısının suikastı planlama iddiasıyla sorgulandığı öne sürüldü.

Guardian gazetesinin haberine göre soruşturmaya yakın kaynaklar, geçen hafta gözaltına alınan iş adamı Yorgen Fenech'ın bu iddiayı ortaya attığını söyledi.

İşadamının, Malta Başbakanı Joseph Muscat'ın eski yardımcısı olan Keith Schembri'ye yönelttiği suçlamalar karşısında cezadan muaf tutulmak istediği belirtildi.

Bu suçlamalar üzerine polis başbakanın yardımcısı Schembri'yi Salı günü gözaltına aldı; yapılan kapsamlı soruşturma sonucunda Schembri'nin Perşembe gecesi serbest bırakıldığı açıklandı.

Muscat'ın özel kalem müdürü olan Keith Schembri, Salı günü soruşturma ile ilişkilendirilmesi üzerine istifa etmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN