Gine Bissau'da başarısız darbe girişimi! Cumhurbaşkanı konuştu

Gine Bissau'da başarısız darbe girişimi! Cumhurbaşkanı konuştu

Gine Bissau’nun başkenti Bissau’da kabine toplantısının düzenlendiği Cumhurbaşkanlığı sarayının etrafında silah sesleri yükseldi. Askerin dabe girişiminde bulunduğu öğrenilen ülkenin Cumhurbaşkanı, 'Ben iyiyim durum hükümetin kontrolü altında' açıklaması yaptı.

Darbe girişiminde bulunulan Gine Bissau'da Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo, iyi olduğunu ve hükümetin durumu kontrol altına aldığını duyurdu.

Asker tarafından alıkonulduğu iddia edilen Cumhurbaşkanı Embalo, Twitter hesabından paylaşım yaptı.

Embalo, "Elhamdülillah ben iyiyim. Durum hükümetin kontrolü altında. Ben ve hükümetim için endişelenen Gine Bissau halkına ve ülkemizin dışındaki tüm kişilere teşekkür ederim. Yaşasın cumhuriyet. Tanrı, Gine Bissau'yu korusun." ifadelerini kullandı.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VAR İDDİASI

Öte yandan Fransız Jeune Afrique dergisi de Embalo ile yaptığı telefon görüşmesini kaynak göstererek Embalo'nun silahlı çatışmada "çok sayıda ölü" olduğunu söylediğini aktardı.

Gine Bissau'nun başkenti Bissau'da, Cumhurbaşkanı Embalo'nun Kabine Toplantısı yaptığı sırada Cumhurbaşkanlığı Sarayı etrafında silah sesleri duyulmuştu.

Bunun üzerine Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), bunu bir darbe girişimi olduğunu belirterek askere "kışlana dön" çağrısı yapmıştı.

1947 YILINDAN BU YANA 9 DARBE GERÇEKLEŞTİ

Gine Bissau’nun 1947 yılında Portekiz’den bağımsızlığını ilan edip ayrılmasından bu yana 9 darbe gerçekleştirilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN