Göçmenleri kurtaran kahraman kaptan İtalyan Bakan'a dava açıyor

Göçmenleri kurtaran kahraman kaptan İtalyan Bakan'a dava açıyor

İtalya'da göçmenleri kurtardığı için gözaltına alınan daha sonra serbest bırakılan Alman kaptan Carola Rackete, İtalya İçişleri Bakanı Salvini'ye dava açıyor. Carola Rackete'nin avukatı, Bakanı'nın nefreti körüklediğini söyleyerek "Hakaret davası açmak, mesaj vermenin bir yoludur" dedi. Bu sözlere tepki gösteren Bakan Salvini "Şımarık bir Alman komünisti beni korkutamaz" dedi.

İtalya'da göçmenleri kurtardığı için gözaltına alınan daha sonra mahkeme tarafından serbest bırakılan Alman kaptan Carola Rackete, kendisini hedef gösteren İtalya İçişleri Bakanı'na dava açmaya hazırlanıyor.

Rackete'in avukatı müvekkiline 'korsan' ve 'kanun kaçağı' diye hitap eden ve onu İtalya'dan sınır dışı edeceğini söyleyen İçişleri Bakanı Matteo Salvini'ye hakaret davası açacaklarını duyurdu.

Avukat, İtalya İçişleri Bakanı’nın nefreti körüklediğini söyleyerek "Hakaret davası açmak, mesaj vermenin bir yoludur" dedi. Salvini'nin davayı kaybetmesi halinde tazminat cezası alacağına dikkat çeken avukat "İnsanları cüzdanlarından vurduğunuzda, kimseye haksız yere hakaret edemeyeceklerini anlarlar" dedi.

İtalyan Bakan Salvini ise bu açıklamaları bir düelloya çevirerek "Bırakın zengin ve şımarık bir Alman komünisti, gangsterler beni korkutmaz" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN