Google CEO'su Kongre'de 'Aptal Trump' açıklaması

Google CEO'su Kongre'de 'Aptal Trump' açıklaması

Google CEO'su Sundar Pichai, Google'da 'idiot' araması yapıldığında neden Trump'ın fotoğraflarının çıktığını ABD Kongresi'nde izah etti.

Pichai'ye, Google'da 'idiot' (aptal) araması yapıldığında neden Donald Trump'ın fotoğrafının çıktığı soruldu. 'Muhafazakarlara karşı önyargılı olmakla' sorgulanan Pichai, yaptığı açıklamada, arama motorunda anahtar sözcüğü alıp, sözcüğün bulunduğu sayfaları tazelik, popülerlik ve insanların sözcüğü nasıl kullandığı gibi 200'den fazla veriye göre sıraladıklarını belirterek bu yöntemle o arama için sürekli en iyi sonucu verdiklerini söyledi. 

18-12/12/screenshot_5-1544647340.jpg

'KÜÇÜK BİR ADAM KARAR VERMİYOR MU?'

Bunun üzerine, Pichai'ye soru yönelten Kongre üyesi Zoe Lofgren, "Yani, kullanıcıya neyin gösterileceğine perdenin arkasında oturan küçük bir adam karar vermiyor mu?" ifadelerini kullandı.

​Donald Trump, ağustos ayında Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda Google arama sonuçlarının hileli olduğunu ve muhafazakarların sesinin kısıldığını iddia etmişti. Trump ayrıca, geçtiğimiz salı günü de konuşmasında Google'ı hedef almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN