Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti: Dünyanın en yaşlı köpeği öldü

Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti: Dünyanın en yaşlı köpeği öldü

Dünyanın en yaşlı köpeği olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren toy fox terrier cinsi Pebbles isimli köpek 22 yaşında hayatını kaybetti. Pebbles'ın sahipleri sosyal medyadan yaptığı açıklamada, pazartesi günü doğal sebeplerden öldüğünü söyledi.

Dünyanın en yaşlı köpeği olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ABD'nin Güney Carolina eyaletinde yaşayan Pebbles, 22 yaşında yaşamını yitirdi. Pebbles'ın sahipleri köpeğin pazartesi günü doğal sebeplerden öldüğünü söyledi.

Pebbles'ın 23'üncü doğum gününe beş ay kala öldüğünü belirten aile, yaptığı açıklamada, “Onun ailemizin bir üyesi olması bizim için bir onurdu” dedi.

GUİNNESS REKORLAR KİTABI'NA GİRMİŞTİ

Pebbles, sahipleri Bobby ve Julie Gregory'nin evcil hayvanlarının, önceki resmi en yaşlı köpek olan TobyKeith adlı 21 yaşındaki bir chihuahua'dan daha yaşlı olduğunu fark etmesinin ardından mayıs ayında Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti.

Pebbles 28 Mart 2000'de doğdu ve aynı yıl Gregory ailesi tarafından evlat edinildi. Çift, büyük cins bir köpek aradıklarını belirtse de Julie Gregory, “Aslında büyük bir köpek istiyorduk ama o kadar çok zıplayıp havlıyordu ki ona aşık olduk” dedi. Aile, Pebbles'ın 32 yavru doğurduğunu da ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN