Güney Kore'de kürtaj kararı: Anayasaya aykırı

Güney Kore'de kürtaj kararı: Anayasaya aykırı

Güney Kore'de Anayasa Mahkemesi, ülkede yıllardır uygulanan kürtaj yasağının anayasaya aykırı olduğuna hükmetti. Mahkemenin önünde toplanan kürtaj karşıtları kararı gözyaşlarıyla karşılarken, kürtaj yanlıları kutlama yaptı.

Güney Kore'de Anayasa Mahkemesi, ülkede yıllardır uygulanan kürtaj yasağının anayasaya aykırı olduğu yönünde karar aldı.

Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore'de 9 yargıcın görev yaptığı Anayasa Mahkemesi, ülkede 1953'ten bu yana yürürlükte olan kürtaj yasağının, anayasayla bağdaşmadığına hükmetti. 

Mahkeme, parlamentodan kürtaj yasağını 2020 sonuna kadar hafifletecek yasal düzenlemeye gitmesini de istedi. Anayasa Mahkemesinin, davacının kürtajla ilgili mevcut yasanın, kadının özgür iradesini kullanma hakkını ihlal ettiği yönündeki görüşüne katıldığı belirtildi. 

Güney Kore'de kadınların, tecavüz sonucu gebe kalmaları gibi çok az sayıda istisnai durum dışında kürtaj yaptırması yasak. Mahkemenin önünde toplanan kürtaj karşıtları kararı gözyaşlarıyla karşılarken, kürtaj yanlıları kutlama yaptı. 

SEUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN